Výročná správa 2015

Milí spoluobčania, vážené dámy, vážení páni!

Posledným decembrovým dňom roku 2015 zavŕšila Organizácia sociálnej starostlivosti štvrťstoročie svojej existencie. Pred 25 rokmi sa uznieslo Mestské zastupiteľstvo zriadiť od 1. januára 1991 Organizáciu sociálnej starostlivosti mesta Šaľa ako svoju príspevkovú organizáciu s predmetom činnosti poskytovať sociálne služby obyvateľstvu.

Dvadsaťpäť rokov existencie a poskytovania služieb je dôvodom na oslavu a ak sa niečo podarí, nie je od veci na chvíľu sa pristaviť, obzrieť sa späť a zhodnotiť prejdenú cestu. A práve vo mne evokuje potrebu vysloviť prosté ľudské ďakujem. Prvé adresujem svojim spolupracovníkom, s ktorými sa často pri našej práci stretávame s ľuďmi, ktorým osud nie je veľmi naklonený. Mnohí z našich klientov prežívajú smutné a ťaživé životné príbehy. Práca, ktorú vykonávame je zložitá a vyčerpávajúca, nesmierne náročná na psychiku, ale aj na fyzické sily. Len ťažko by ju dokázal robiť človek, ktorý v nej nevidí aj kus svojho životného poslania. Vážim si, že moji spolupracovníci ju vykonávajú s najlepším vedomím a svedomím, s plným nasadením a najmä úsilím podať pomocnú ruku tým, ktorí sú na ňu odkázaní. Ďakujem im za odvedenú prácu a osobný prínos každého jednotlivca pri plnení nášho spoločného poslania.

25. výročie je príležitosťou poďakovať sa všetkým našim klientom za prejavenú dôveru, za námety a podnety, ktorými obohacujú našu prácu. Je príležitosťou poďakovať sa orgánom štátnej správy a spolupracujúcim subjektom  za prejavenú pomoc a podporu. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí stáli pri kolíske organizácie alebo s ňou nejaký čas na spoločnej ceste kráčali. Sú to najmä predstavitelia samosprávnych orgánov mesta i Nitrianskeho samosprávneho kraja, ale i výkonní zamestnanci samospráv. Vážim si vzájomnú toleranciu, ústretovosť a spoluprácu s organizáciami tretieho sektora či neformálnymi skupinami. Úprimne ďakujem za pomoc všetkým sponzorom a priaznivcom, ktorí nás v uplynulých rokoch materiálne či finančne podporili. Blahoželám k výročiu všetkým, ktorí sa cítia byť našou súčasťou.

Za uplynulú štvrťstoročnicu sme poskytli našu pomoc v podobe širokej palety sociálnych služieb stovkám našich klientov. Aj v hodnotenom roku viac ako 90-členný kolektív zamestnancov poskytoval 10 druhov sociálnych služieb v 14 zariadeniach pre veľmi rôznorodú klientelu organizácie. Snažili sme sa vykonávať našu prácu zodpovedne a na slušnej profesionálnej úrovni. Rozhodujúcim kritériom úspešnosti našej práce bola a je spokojnosť našich klientov. Neuspokojuje nás dosiahnuté, máme predstavy, ako našu prácu ďalej skvalitňovať a rozvíjať, ako rozširovať ponuku služieb a vychádzať ľuďom v ústrety pri uspokojovaní ich potrieb,

Spoločne so spolupracovníkmi budeme naďalej so cťou plniť naše poslanie pomáhať a poskytovať kvalitné sociálne služby občanom nášho mesta. V každom z nás drieme dobro a šľachetnosť prejavujúce sa v altruizme a filantropii. My v organizácii sa cítime byť pomáhajúcimi profesionálmi. Dobrosrdečnosť a nezištná pomoc ľuďom v núdzi však robia ušľachtilejšími a lepšími každého z nás.

kontakt: Dr. Ľubor Gáll
posledná aktualizácia: 14.03.2016 20:49
počet zobrazení: 830
Komentár k tomuto článku (počet reakcií: 0)
Overovací kód

Informácie

Ochrana proti spamu. Je potrebné opísať vygenerovaný bezpečnostný kód.

  
DátumPredmetAutor
  

Poskytujeme Vám možnosť komentára k vyššie uvedenému článku, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Príspevky adresované priamo organizácii zasielajte cez formulár "Napíšte nám", ktorý sa nachádza pod ikonkou červeného tlačítka na grafickom banery nášho portálu. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky kontaktujte administrátora.

rss

top